Onze Visie

Taxi Lemmens legt zich toe op taxidienst. Naast onze eigen taxi’s en chauffeurs zijn er ook verschillende zelfstandige én officiële taxibedrijven bij onze centrale aangesloten. Dit maakt dat we onze klanten altijd snel kunnen bedienen en wachttijden eerder beperkt zijn.

Naast de service naar onze klanten toe is ook de opleiding van onze chauffeurs een belangrijke meerwaarde. Uitstekende autoskills spreken voor zich, maar we willen vooral dat de klant zich comfortabel voelt bij onze chauffeurs. Behulpzaamheid, beleefdheid, veiligheid en respect van onze chauffeurs naar de klanten toe is voor ons een must.

Taxi Lemmens BOB

Glaasje op?! Laat BOB rijden!

Voortaan geen kop of munt spelletje meer aan het einde van de avond. Een glaasje drinken bij je eten dat mag uiteraard, maar heb je net iets te veel op? Dan is Taxi Lemmens BOB. Sluit een gezellig avond niet in mineur af en laat je veilig en comfortabel naar huis voeren door één van onze chauffeurs. Tot slot weegt de prijs van een taxi nooit op tegen de boete die dronken chauffeurs tijdens een eventuele alcoholcontrole krijgen.

Wij aanvaarden taxicheques

Inwoners van Sint-Niklaas kunnen ook betalen met taxicheques die de stad aanbiedt. Betaal je met een cheque? Meld het onze chauffeur voor de rit aanvangt.

Ook de kids reizen mee

Onze taxi’s zijn voorzien van een kinderstoel of babystoel. Deze service is volledig gratis. We vragen enkel de gewenste maten door te geven bij het reserveren van de taxi.

Al onze wagens zijn uitgerust met een gps-systeem dat in verbinding staat met een stil alarm. Bij de activatie van dit alarm wordt de wagen op een discrete manier op non-actief gezet. Stel de taxi waarin jij je bevindt raakt betrokken bij een incident, dan wordt de politie via het alarm meteen verwittigd. In zulke situaties raden we je aan rustig te blijven. Alle nodige hulp zal zeer snel ter plaatste zijn.

Mensen vragen zich wel vaker af hoe ze kunnen zien of ze zich in een officiële taxi bevinden. We zetten voor jou enkele taxiregels op een rij:

  • De nummerplaat van een officiële taxi begint altijd met de letters ‘TX’.
  • Op het dak van de taxi staat een taxilamp gemonteerd.
  • Binnenin de taxi is de taximeter duidelijk zichtbaar.
  • In de wagen ligt een tariefkaart met alle tarieven van de taxi.
  • Op de achteruit van de taxi kleeft een tariefkaart.
  • Op de taximeter staat het starttarief aangegeven dat overeenstemt met de startlocatie alsook het uur waarop je de taxi neemt.

Ontbreken bovenstaande taxiregels? Dan heb je niet plaatsgenomen in een officiële taxi.

Wanneer de wagen niet beschikt over een taximeter of andere specifieke uitrustingen die kenmerkend zijn voor een taxi, dan dient deze wagen voor verhuur met chauffeur. Deze voertuigen hebben niet de klassieke TX-nummerplaten, maar TXL-nummerplaten. Voorbeelden van dergelijke verhuurwagens zijn limousines, ceremoniewagens en wagens van bedrijven die contracten hebben met o.a. reisbureaus. Hier maakt de klant een overeenkomst met de chauffeur. Het voertuig mag zich niet op de openbare weg begeven en niet stilstaan op de weg als het vooraf niet op de zetel van de onderneming verhuurd is.

Taxi Lemmens voorziet ook voertuigen met chauffeur. Dit kan bijvoorbeeld voor huwelijken, evenementen en personenvervoer. Meer informatie nodig? Contacteer ons.

Onze dispatching is altijd bemand. Vragen over je taxirit, wijziging van je reservatie of andere vragen. Je oproep wordt altijd beantwoord. De gouden regel bij het reserveren van een taxi is spreek een duidelijk en vlot bereikbaar meetingpoint af. Zo vermijd je eventuele misverstanden of wachttijden. Hoe specifieker je bent, hoe efficiënter wij te werk kunnen gaan.

Andere belangrijke informatie is:

  • Aantal personen
  • Adres van het meetingpoint
  • Herkenbaarheid

Alle verloren voorwerpen worden verzameld in onze standplaatsen te Sint-Niklaas, Temse of Dendermode. Wens je je spullen aan huis te laten leveren? Dan betaal je de taxirit. Houdt er wel rekening mee dat we niet verantwoordelijk kunnen gesteld worden voor eventueel verlies en of schade aan persoonlijke voorwerpen of bagage.